varbergvarberg.blogg.se

En blogg om Varberg, för alla som älskar, hatar eller besöker Varberg! Här kan ni läsa mina tankar angående sådant som händer i och omkring denna fina, lilla stad!

Ankor, fjädrar och modevår i Varberg

Publicerad 2013-03-26 12:00:00 i

 Gott folk, våren är här!
 
Det luktar vår, att solen har tittat fram gör att det ser ut som vår, det känns å andra sidan inte riktigt som vår med den tunga dunjackan på, men det börjar arta sig! Våren i Varberg betyder att man ser uteserveringar växa fram, bänkarna på torget börjar fyllas med rullator-tanter, emo-rockare och latte-morsor som njuter av sin glass medans de ber till gudarna att inte solen skyms av moln och bjuder in rester av den bitande vinterkylan som än lurar i luften. Våren betyder goda lattedrinkar  på Komins uteservering och långa promenader längs havet medans man ignorerar faktumet att ens ansikte håller på att domna bort av den kyliga vinden- för solen som tittar fram emellanåt gör att det är värt det! 
 
Våren i Varberg är ett faktum även när alla möjliga fåglar och ankor samlas och har något som verkar vara fåglarnas motsvarighet till FN möten. Går man dit och matar dem, så förvandlas stället till världens största dance-mob i ankdans, så rota fram lite fryst bröd som borde slängts för länge sedan, fram med kameran och iväg med er till kallbadshuset. Många härliga skratt och hysteriskt roliga ögonblick utlovas!
 
 
Våren betyder också att affärerna fylls med påskägg och skylten "Vårnytt" börjar dyka upp i alla skyltfönster. Att få ta av sig vinterjackan och glida in i ett par lätta skor är nog det bästa med våren, och att få shoppa kläder- det är underbart med härliga vårtrender, ofta fyllda med livliga färgkickar. Detta är också anledningen till att jag imorgon kommer att skriva lite om vilka vårtrender som gäller när det kommer till väskor - kvinnosläktets eviga passion ;-)
 
Nu önskar jag er en trevlig dag i Varberg, staden som av någon anledning har blivit hysteriskt påskpyntad med konstiga fjäder-prydda buskar.
 
 
 
Ja, så länge solen skiner så tror jag att vi kan tolerera vanprydande regnbågsfärgade fjädrar, eller hur?
 
Ha det bra allihopa! Puss och kram,syns på stan!

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela