varbergvarberg.blogg.se

En blogg om Varberg, för alla som älskar, hatar eller besöker Varberg! Här kan ni läsa mina tankar angående sådant som händer i och omkring denna fina, lilla stad!

Hönor, jul och en och annan kanin

Publicerad 2013-04-04 13:10:00 i Allmänt

Hej allihopa!
 
Den underbara solen verkar vara här för att stanna, och snön verkar, hör och häpna, vara borta för gott för denna gången. När julen är slut så brukar det kännas rätt tomt och ångestfyllt, och all snö som faller efter nyår känns bara jobbig och sorglig.
 
Påsken har inte riktigt samma inverkan på mig- kanske är det för att julen trissas upp så mycket, kanske för att efter julen så väntar 3-4 månader av mörker, grådask och kyla, medans påsken efterträds av en solig period som leder oss närmare den svenska sommaren, som ju är, som vi alla vet, den bästa dagen på hela året!
 
 
 
 
Skämt åsido, påsken är faktiskt en av de få riktiga familjehelger som finns just för att man ska ha en ursäkt för att samlas, lite sådär opretentiöst. För mig har påsken alltid förknippats med glada, goda ägg, påskliljor, hönor, kaniner, fjädrar, påskkärringar och godis. Väldigt färglatt och kul. Opretentiöst som sagt. Om man skulle bort så räckte det att ta med några målade ägg, och ett godisfyllt påskägg  till barnen. Till nu.
 
Plötsligt ska det onyttiga godiset bytas mot, nej, inte nötter och frukt, utan de oätliga, men ack så mycket dyrare leksakerna. De glada äggen räcker inte som present när man ska hälsa på vänner längre, de har bytts ut mot designade hönor, kaniner i rostfritt stål, choklad-ägg har byts ut mot lyxiga Lindt-kaniner med små bjällror runt halsen och allt ska vara lite pimpat, lite mer, lite större, lite bättre,lite lyxigare och det ska shoppas loss- för att någon har övertygat oss om att påsken inte är tillräckligt kul. Är påsken den nya julen?  Kommer vi att få börja handla påsk-klappar? Kommer vi att ha en påskkanin som kommer med klapparna och kommer vi att börja dansa runt ett gigantiskt ägg? Missuppfatta mig rätt, jag ÄLSKAR att shoppa, men ibland finns det lite mindre stress runt en helg när man INTE spenderar så mycket, när man njuter av de små sakerna i livet - lite fjädrar, söta små påskkärringar, godis, några kokta ägg och framförallt sin familj. Jag lägger nog hellre pengarna på en mysig långhelg med nära och kära- jag tror vi alla klarar oss utan en designad tupp.
 
Hoppas att ni haft en toppen påsk i alla fall, med eller utan Lindt kaniner :-)
 
Puss o kram, syns på stan!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela